torstai 27. syyskuuta 2018

Parempaa kuin seksi

Mä olen intohimoinen golfari. Oon ollu sitä vuodesta 1980 alkaen, jolloin Japanissa ollessani miehet opettivat mua pelaamaan. 17-vuotiaan psyyke ei ollut ihan rakennettu siihen, että viisi japanilaista miestä katsoi viereltä, kun suomalaispoika iskee palloa verkkoon. Positiivisia neuvoja tuli suunnasta ja toisesta, mutta vaikka se oli ahdistavaa, niin se oli myös opettavaa. Tuo parituntinen opetti minulle paljon. Oli myös pakko oppia, jotta pääsisin pois tuosta piinasta.
Golfista tuli sittemmin rakkain harrastukseni. Kun oma poikani alkoi pelata tätä ehkäpä kaikkein vaikeinta palloilulajia, rakkauteni golfiin vain kasvoi. On vaikea selittää sellaiselle, joka ei ole kokenut golfin ihanuutta, miksi laji on niin kiehtova. Yritän kuitenkin...
Jos on intohimoinen golfari, niin lähestyttäessä golfkenttää alkaa tulla vibaa punttiin tai jonnekin. Vaikka en pelaisikaan, niin ainakin täytyy käydä fiilistelemässä joitakin kenttiä. Tunne on kuin esileikkiä. Kohta pääsisi käsiksi oleelliseen.
Golfin parhaat puolet ovat:
1. Sosiaalisuus. Kaikki ovat kavereita keskenään. Kaikki tietävät kuinka vaikea laji golf on.
2. Tavat. Aina tervehditään, ollaan ystävällisiä ja hymyillään. Pukeudutaan myös siististi, hyvä käyttäytyminen on kunniassa.
3. Esteettisyys. Kentät ovat kauniita. Usein myös paljon vettä ja puita sekä eläimiä.
4. Ulkoilu. Yksi kierros kestää hyvinkin 4-5 tuntia ja käveltyä tulee n. 10km.
5. Ajattelu. Parhaimmillaan golf kehittää kärsivällisyyttä ja mielenhallintaa. Keskittyminen yhteen lyöntiin vie ajatukset kaikesta muusta.
6. 19.reikä eli klubitalo. Pelin jälkeen yksi olut on melkein must ja klubileivän tms. kanssa. Klubitalolla kierroksen jälkipuheet ovat parhautta. Kaikilla on vähintään yksi upea lyönti ja mokille naureskellaan. Golf ei saa olla vakava harrastus.
Suosittelen siis kaikille tätä niin ihanaa lajia. Se on parempaa kuin mitä ajattelet. Se on parempaa kuin seksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti