tiistai 13. kesäkuuta 2017

Halla-ahon nousu ja (t)uho

Kun Jussi Halla-aho ilmoitti haluavansa kalifiksi kalifin paikalle, niin tuskin kovin moni uskoi hänen pääsevänsä pyrkimyksiinsä varsinkin, kun Perussuomalaisten puoluejohto halusi Sampo Terhon uudeksi keulakuvakseen. Timo Soini tiesi jo hyvissä ajoin, että häntä ei haasta kukaan muu kuin Halla-aho, joten Soinin oli tehtävä oma ratkaisunsa. Halla-ahoa ei voisi päästää puolueen johtoon, joten Soini ilmoitti siirtyvänsä syjään ja lobbaus Terhon puolesta alkoi.
Pitkin kevättä gallupit näyttivät hyvältä Terhon kannalta, mutta kalkkiviivoilla ja erityisesti maalissa tapahtui jotain mikä seisautti Soinin veren - tuli vastajytky. Sampo Terhon (Timo Soinin) kannattajat tekivät ahkerasti työtä ehdokkaansa eteen, mutta he eivät arvanneet, että kulisseissa piili todellinen salaisuus. Halla-ahon mesenaattien tuhat puhelua käänsi kelkan, eikä sitä huomannut Soini, ei Terho, ei puhemies, eivät ministerit, eikä moni muukaan. Jyväskylän puoluekokouksen yllätys oli täydellinen. Jussi Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren katseiden kohtaaminen kertoi paljon "me teimme sen"! Samalla ex-puheenjohtaja väistyi areenalta, nöyryytettynä ja kukittamattomana. Timo Soinin elämäntyö oli murentunut ja perintö menetetty. R.I.P.
Kolmantena päivänä Timo Soini nousi haudastaan. Vaikka esillä olivat muut, niin kyllä käsikirjoittaja oli itse Soini, joka teki näin "halla-ahot". Bluffi oli täydellinen. Timo Soini politiikan täysoppisena pelurina oli kuin olikin laatinut itselleen plan been, joka yllätti Perussuomalaisten uuden puheenjohtajan housut kintuissa. Kertaheitolla Soinista tuli sankari, pelastaja, ja Halla-ahosta katkera, räkyttävä suurvisiiri, jolla ei ollutkaan vaatteita.
All-in ei olisi onnistunut ilman Sipilää ja Orpoa. Tämä SOS-ryhmä oli mukana Soinin plan beessä alusta loppuun asti. Jopa niin pitkälle, että pääministeri lähti kohti Naantalia tietäen, että Soinilla oli varma peli - saletissa. Hyvin vetivät pojat roolinsa loppuun asti ja vetävät edelleen. Tähän ei palata edes muistelmissa.
Pako Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä on niin totaalinen, että uudelle puheenjohtajalle jää luu käteen. Jussi Halla-ahon täyskäsi kolme kunkkua ja kaksi kuningatarta oli vielä eilen kova sana, hän laittoi all-in. Kun peli jatkui tänään, veti Soini ässän hihastaan ja kolme ässää oli nyt neljä. Nöyryytys oli täydellinen. Tulipa nähtyä, että turha on oppipojan nokittaa mestaria. Kuuliko kukaan mitä Timo Soini sanoi lähtiessään Jyväskylän puoluekokouksesta? Huhut kertovat, että "I'll be back"...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti