tiistai 26. syyskuuta 2017

Nobelin rauhanpalkinnon saavat Donald J.Trump ja Kim Jong-un

Otsikon luettuasi varmaan haukkasit sitä kuuluisaa väärää palaa. Toivottavasti et kuitenkaan juonut samalla mitään. Voisiko tämä olla mitenkään mahdollista?
Juuri nyt Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välit ovat pahasti tulehtuneet. Maiden johtajat uhittelevat toisilleen kuin pahaiset kakarat. En ole ihan varma ymmärtävätkö he, että mahdollinen alkava sota voisi suistaa koko maailman menon raiteiltaan...joskin joidenkin mielestä me ollaan jo nyt sivuraiteella. Joka tapauksessa sota on aina se kaikkein huonoin vaihtoehto. Itse asiassa se ei saisi olla edes mahdollinen vaihtoehto.
Maailmassa käydään sotia tai sodiksi kutsuttavia lähes kaikissa maanosissa. Laajemmasta maailmansodasta on kuitenkin jo tovi, yli 70 vuotta. Me tiedämme mitä kauheuksia sota tuo tullessaan ja tiedämme myös rauhan merkityksen. Tämän päivän päättäjillä ei kuitenkaan ole henkilökohtaisia kokemuksia sodan julmuuksista ja vaikutuksista. Siksi jopa sota voi tuntua heistä "mukavalta kokeilla". Saahan siinä ainakin kokeilla oman maan sotastrategioita ja aseteollisuus kiittää. Menen nyt näiden kahden maan johtajan pään sisään. Aloitan Pohjois-Korean johtajasta Kim Jong-unista.
Hän saa näyn. Hän alkaa hieroa rauhaa joka suuntaan, erityisesti Yhdysvaltoihin. Koko maailma on kiinnostunut hankkeesta. Kaikki maailman maat ja suuryritykset lupaavat tukea rauhanneuvotteluille, jotka lopulta tullaan aloittamaan polittisesti neutraalissa maassa. Pikkuhiljaa rahavirrat suuntaavat Pohjois-Koreaan ja maa alkaa voida paremmin. Samalla sekä Kim Jong-un että Donald J.Trump ovat maailman valokeilassa. He ovat suosituimpia kuin koskaan. Donald J.Trump matkustaa suuren kohun saattelemana Pohjois-Koreaan ja vastavierailu tehdään seuraavana vuonna. Rauha saadaan aikaan ja koko maailma huokaisee helpotuksesta. Lopulta Koreat yhdistyvät. Yhdysvaltojen presidentin ei tarvitse kuin olla öllötellä. Kääntöpuolena on se, että hänen jatkokautensa on turvattu, mutta kaikkea ei aina saa mitä haluaa.
Ja nobelin rauhanpalkinnon saavat Donald J.Trump ja Kim Jong-un...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti