torstai 9. helmikuuta 2017

Ecce Homo

Vajaan kolmen viikon päästä voimaantuleva laki, joka sallii samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliiton, on saanut monta nimeä. Nimi riippuu siitä mikä on katsontakanta ja tulokulma kyseiseen lakiin. Tulee mieleen eräs sota, joka käytiin keväällä 1918. Sekin sai monta rakasta nimeä riippuen kummalla puolella seisoi...tai kaatui.
Nyt viimeistään olisikin hyvä valita puolensa ja mennä poteroihin. Sieltä on hyvä heitellä kiviä nimettöminä, kasvottomina. Kun me tiedämme, että sota alkaa 1.3.2017 klo 00.00, niin miksi emme varautuisi, koska iskeminen, hyökkäys, selkäänpuukottaminen, viha, suoranainen murskaaminen olisi silloin helpompaa.
Suuressa maailmassa sodassa on termi "collateral damage", jonka voi kääntää "sivulliset uhrit". Nämä sivulliset uhrit ovat ne, joita varsinaisesti ei haluta tuhota, mutta sattuvat nyt olemaan siinä varsinaisen kohteen lähellä. C'est la vie! No can do! Voi, voi!
1.3. alkaen emme tiedä keitä nämä sivuliset uhrit ovat. Kuka voittaa, kuka häviää on myös peitossa. Jotkut myös hykerrellen hierovat karvaisia käsiään, kun muut taistelevat. Saattaapi olla niin, että se porukka, joka ajattelee voittaneensa, sitten joskus kun pöly on haihtunut, ovat kuin kuningas Pyrrhos, joka totesi taistelun jälkeen "Vielä yksi tällainen voitto, niin olen hukassa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti