maanantai 27. helmikuuta 2017

Paska norski...some räjähti

"Some räjähti" taitaa olla nykyisin melko yleinen kommentti, kun jotakin kummallista tapahtuu jossakin joka kiinnostaa joitakin jotenkin. Eilen Lahden MM-kisojen miesten parisprintin jälkeen tapahtui juuri näin tai ainakin median mukaan "some räjähti".
Mikä on se määrä, että voidaan sanoa oikeasti "some räjähti". Se näyttää siltä, kun esim. pari-kolmekymmentä twiittiä tmv. laitetaan feediin. Entäs ne, joita eivät kisat edes kiinnosta tai he, jotka eivät kommentoi millään tavalla. Mediassa asiat saadaan näyttämään kaikki sillä tavalla kuin ne halutaan. Media on Janus.
Entäpä me tavan immeiset? "Some räjähti", se tiedetään, mutta mitä tapahtui kotona, kun Iversen kiilasi Niskasen eteen muutama sata metriä ennen maalia. Varmasti raivo nousi ja norjalainen haukuttiin pataluhaksi, varmasti pahemmaksikin. Kysyn "miksi"? Mitä oikeastaan Iversen teki? Tarkastellaanpa tilannetta hieman neutraalimpien silmälasien läpi.
Jokainen halusi kultaa ja norski tajusi, että siihen on mahdollisuus, koska italiaano ja ryssä olivat jääneet. Jäljellä oli enää suomalainen hiihtäjä, joka vaikutti vahvalta. Norski vilkaisi taakseen ja sitten eteen ja sitten vaihtoi sisäladulle, koska se oli lyhin matka maaliin. Vaikka norskit ovat maailman parhaita hiihtäjiä, ei heilläkään ole näkevää silmää takapuolessa. Tämä oli huonojen sattumien summa. Jos itsetunto on kunnossa, ei syyttää voi ketään. Paska homma, mutta hiihto ja urheilu on tällaista. Muistaako muuten kukaan enää Sotshin olympialaisia, kun Jauhojärvi kiilasi Tscharnken eteen, saksalainen pyllähti ja jäi pronssille...mutta se on se toinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti