torstai 21. joulukuuta 2017

Rakkaus

Jokainen meistä lienee sitä mieltä, että rakkaus on todella tärkeää. Lähes jokainen meistä lienee kokenut rakkautta. Se mitä rakkaus on, ei varmaankaan kukaan tiedä. Se on mysteeri. Pohdiskelenkin nyt rakkautta kahden ihmisen välisenä harmoniana eli mitä siihen minun mielestä kuuluu. Aakkosjärjestyksessä: kemia, kunnioitus, luottamus, läheisyys, seksi, vapaus, ystävyys. Käsittelen nämä minun mielestä tärkeysjärjestyksessä.
Kemiasta lähtee kaikki. Joku viisas on sanonut, että me valitsemme kumppanimme hajun perusteella. Tiedä häntä, mutta jos kemia ei toimi ja olemme kuin öljy ja vesi, ei toimi parisuhdekaan. Parhaimmillaan kaikki soljuu itsestään.
Vapaus on sitä, että teemme omia asioita ja annamme kumppanimme tehdä myös. Ei kysellä liikoja, mutta kerrotaan sitäkin enemmän. Ollaan rohkeita, ei heti hylätä toisen ideoita, vaan mutustellaan ja annetaan toisen toteuttaa itseään.
Ystävyys on sitä, että kumppani on se paras ystävä jolle kerrotaan kaikki...varsinkin hankalat asiat. Kerrotaan enemmän kuin vähemmän. Ystävän kanssa voi puhua mistä vaan, milloin vaan ja miten vaan.
Seksi merkitsee paljon. Sitä ei voi mitata määrässä, vaan laadussa. Jokainen parisuhde on erilainen myös seksin suhteen. Silloin kun molemmat ovat tyytyväisiä on se mittari, josta kannattaa pitää kiinni. Se on siinä!
Läheisyys on suuri kiintymyksen mitta. Toinen voi tulla toisen lähelle ja silloin otetaan vastaan, vaikka ei aina jaksaisi. Syli on paras paikka ihmiselle iästä riippumatta. Kosketus kertoo toisesta välittämisestä.
Luottamus liittyy oleellisesti ystävyyteen ja parisuhteeseen. Jos tämä osa-alue ei ole kunnossa, niin parisuhde hajoaa. Luottamus on se kulmakivi, joka pitää parisuhteen hyvänä. Ehken se kaikkein tärkein, mutta silti laitan sen "vasta" kakkoseksi.
Kunnioitus on se kaikkein tärkein. Kun kunnioitaa kumppaniaan ja parisuhdettaan, niin silloin se näkyy joka päivä, joka hetki, niin työssä, vapaa-ajalla kuin kotona. Silloin myös parisuhde voi hyvin. Silloin on luottamusta, läheisyyttä, seksiä, ystävyyttä, vapautta ja kemiaa.
Jo Beatles sen sanoi: "All you need is love" vai sanoiko sen jo joku aikaisemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti