sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Totuus sotesta osa 2

Heippa kaikki pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat! Halusitte tai ette, niin kyl se on niin, et pk-seutu ja erityisesti Helsinki on se koko Suomen veturi. Tottakai me tarvitsemme kaikki toisiamme ja vahvoja toimijoita on muuallakin, mutta veturin vahvistaminen vie suomijunaa parhaiten eteenpäin.
Politiikassa mua on eniten mättänyt puoluekuri (ja tietysti mädät poliitikot), joka on niin passé, menneen talven lumia. Puoluekuri on mahdollistanut hyviä päätöksiä, mutta millä hinnalla. Yksilön mielipiteet on jyrätty ja erityisesti eduskunnasta on kuulunut tyytymättömiä äänenpainoja ja jopa luopumista kansanedustajuudesta. Näin ollen puoluekuri on mahdollistanut myös huonoja päätöksiä.
Mä en tod oo mikään kokkaridiggari, kahdesti olen äänestänyt heitä tai puolueen edustajaa, Eija-Riitta Korholaa ja Sauli Niinistöä, mut Jan Vapaavuoresta oon tykänny jo pitemmän aikaa. Hän on suoraselkäinen, selkeä poliitikko, joka uskaltaa tuoda oman mielipiteensä esille, vaikka se olisi omaa puoluetta vastaan...vai onko?
Politiikassa on yksi mielenkiintoinen piirre toistunut joka kerta. Kun joku puolue haluaa viedä jonkun itselleen tärkeän asian eteenpäin, laitetaan joku vähemmän tunnettu virkamies tai poliitikko tuomaan asia esille. Pikku hiljaa tunnetummat ja vakavastiotettavammat tarttuvat siihen ja silloin kansaa alkaa kiinnostaa. Lopulta, jos kyseessä on hallituspuolue, ministerit puhuvat ko. asian puolesta ja voilà, homma heittää häränpyllyä.
Juuri nyt Jan Vapaavuoren ja Helsingin kaupunginvaltuuston johdolla ollaan tekemässä koko Suomelle sotepalvelus. Kaupunginvaltuusto äänin 82-3! äänesti sotea vastaan!! Puolesta olivat vain keskustan edustajat (2) ja sinisten edustaja. Kansanedustajista paikalla oli myös suoraselkäinen kokoomuksen Wille Rydman, joka äänesti sotea vastaan. Suoraselkäinen siksi, että hän ei ollut estynyt kuten jotkut muut...
Nyt siis jäitä hattuun kansanedustajat tulevassa kesäkuun keskustelussa ja äänestyksessä. Sanonnat käärmettä pyssyyn tai per...pylly edellä puuhun ovat varsin oivia tässä tilanteessa.  Ymmärrän, että keskustalaiset äänestävät soten puolesta, mutta ketkä ovat ne rohkeat siniset ja kokoomuslaiset, jotka "uskaltavat" äänestää sotea ja näin olleen hallituksen esitystä vastaan. Se siis jää nähtäväksi. Vapaavuoren sanoin: "Jos hallitus kaatuu, mitä epäilen, niin pidetään sitten syksyllä eduskuntavaalit maakuntavaalien sijaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti