perjantai 6. huhtikuuta 2018

Elämän tarkoitus?

Kuka ei olis miettiny tätä? Mistä kaikki alkoi ja mihin kaikki päättyy? YLEAreenassa on mielenkiintoinen ja melko ymmärrettävä sarja nimeltään 'Kosmos - maailmankaikkeus viidessä minuutissa'. Suosittelen!
Itse kiinnostuin maailmankaikkeudesta pienenä 5-vuotiaana poikana. Mutsi ja faija ostivat jonkun kirjan, jossa kerrottiin planeetoista, galakseista ja mustista aukoista. Se oli kiehtovaa. Vaikka en tuolloin ymmärtänyt mittasuhteita, niin kokonaisuus oli jotenkin mageeta. Seuraavan kerran kiinnostuin avaruudesta nähtyäni legendaariset Stanley Kubrickin '2001: Avaruusseikkailu' ja ekan Star Wars-leffan. Sittemmin tultuani uskoon ja saatuani pappisviran, on tämä kysymys, "Mikä on on elämän tarkoitus?", ollut mielessäni useamman kerran.
Uusimman tutkimuksen mukaan maailmankaikkeus on syntynyt 13,8 miljardia vuotta sitten. Muistan tän vastauksen olleen jokunen vuosi sitten noin 4 miljardia vuotta. Tämä kertoo sen, että kun teknologia kehittyy, niin aikaraja venyy. Se ollee loputon. Onko se ääretön? Ääretön on ihmisajattelussa mahdoton. Me emme voi ymmärtää sitä.
Meidän oma aurinkokunta, joka käsittää auringon ja tunnetut planeetet kuineen, on kuin neula heinäsuovassa. Mittakaava on suurin piirtein sama, että tunnettu maailmankaikkeus olisi vertauskuvallisesti maapallon pinta-ala ja maapallo olisi nuppineulan pää!!! Tämä kertonee mittakaavoista. Ja mitä on sen ulkopuolella? Siis alueella, jota ei vielä ole tutkittu.
Yksi maailman suurimmista kysymyksistä lienee "mihin avaruus päättyy"? Sitä ei tiedä kukaan. Kaikki tutkimukset ja tieto ovat vain teorioita, jotka muuttuvat ja perustuvat ihmisjärkeen. Tässä ei ole mitään järkeä. Me emme koskaan pääse totuuteen tässä asiassa. Miettikääpä oikeasti ja vakavasti kysymyksiä "mihin avaruus päättyy ja mitä on sen jälkeen" ja "miten kaikki on saanut alkunsa". Oikeaa vastausta ei ole.
Mikä siis on elämän tarkoitus? Tähänkään ei liene sitä 'The Ultimate' vastausta, mutta jokainen meistä voi kehittää omansa, koska filosofiaan kuuluu miettiminen, ei vastauksen löytyminen. Mä olen sitä mieltä, et tässä maailmassa ei juurikaan ole mitään järkeä. Yritetään pyristellä ja pitää huolta itsestä, toisista ihmisistä, eläimistä ja luonnosta parhain päin. Yhteistä on, et me synnytään, eletään ja kuollaan. Mittakaava on eri, mut selavii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti