sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Elämä eksän jälkeen

"Epäonnistui täydellisesti", "Kaikki statsit ovat Suomea vastaan", "Biisivalinta on huono", "Maaliton putki jatkuu", "Jäi taas kakkoseksi"... Vaikka me kansakuntana ollaan hyvää ja luotettavaa sakkia, niin silti olemme myös monesti masentavan negatiivisia, pessimistisiä ja kielteisiä.
Ei mennyt kauaa, kun tuli tieto Saara Aallon "tappiosta", niin alkoi kielenkannat laulaa miten Saaran käy jatkossa. Pahimmat sanoivat "mitä minä sanoin"-tyyliin unohtaen mitä oikeastaan oli jo saavutettu. Saara Aalto menestyi huimasti ja loi suomikuvaa maailmalla paremmin kuin kukaan naismuistiin. Nyt mietitään "Miksi Saara Aalto ei tule menestymään". Käännetään kelkka!
Jos me kansakuntana käyttäisimme energiamme piirunkin verran myönteisemmin, niin se näkyisi kaikkien arjessa. Ja nyt en puhu vain suhtautumisesta Saara Aaltoon, vaan suhtautumisesta elämään yleensä. Me kaikki voidaan vaikuttaa vain omaan elämäämme. Tottakai rakenteita voidaan aina parantaa, ja pitääkin, mutta vastuu on aina itsellä. Yhteiskunnan heikoimmista pitää pitää huolta. Se on selvä. Se kertoo yhteiskunnasta missä mennään. Autetaan heikompia ja kannustetaan menestyviä. Saaralle ja kaikille muille tsemppiä jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti