torstai 8. joulukuuta 2016

YLEGATE

Monesti niin sanottuja pilkunviilaajia kritisoidaan, vaikka itse asiassa nämä säserät ihmiset vain kysyvät sen perään, mitä yhteisesti on sovittu. Pilkun paikalla voi olla ja on suuri merkitys. Mihin kohtaan laitetaan pilkku lauseessa "Armoa ei Siperiaan" ratkaisee aikamoisen kohtalon ja tulevaisuuden. Pilkunviilaajiksi kutsutaan myös nihkeitä, ei joviaaleja, suvaitsemattomia, jäykkiä, muita kritisoivia ihmisiä.
Suomenmaasta löytyy joukko toimittajia, jotka ovat uskaltaneet lähteä kritisoimaan pääministeri Juha Sipilän ja Yleisradion Uutis- ja ajankohtaustoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläisen toimia ja tekoja. Niiden tietojen perusteella, mitä minä olen tonkinut, nämä toimittajat tekevät vain työtään - rohkeasti ja ammattitaidolla. Mutta mitä tulee palkaksi? Huomautuksia, varoituksia, uhkailua ja sairaslomaa???
Ei uskoisi, että tällainen peli olisi mahdollista Suomessa vuonna 2016. Suomi kun on yksi maailman vähiten korruptoitunein ja sananvapaudeltaan avoimin yhteiskunta. Ei kuitenkaan savua ilman tulta. Jos toimittajat ovat olleet täysin väärässä, mitä ei siis ole todistettu, ovat sanktiot varmasti oikeutettuja. Jos taas toimittajien tiedot Sipilästä ja Jääskeläisestä pitävät paikkaansa, mitä ei siis vielä ole täysin todistettu, pitäisi sanktiot kohdistaa yhtä lailla johtajiin.
Olen käynyt monet johtamistaidon kurssit ja koulutukset. Se ei tietty kerro mitään omasta johtamisestani, mutta olen vakuuttunut ainakin yhdestä oppimastani: 'Hyvä johtajuus on maltillista ongelmien käsittelyä, tunteita ei saa liikaa heittää peliin'. Nähtäväksi jää mihin kohtaan pilkku laitetaan toimittajien ja pääministerin kohdalla. Onko siihen edes tarvetta? Asiathan tässä riitelee, ei ihmiset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti