perjantai 26. elokuuta 2016

Cheek to cheek

Näin elokuussa koulujen alkaessa aletaan puhumaan koulukiusaamisesta. Media tuo jonkun julkkiksen, joka on herännyt tämän asian äärelle. En yhtään halua epäillä näiden julkisuudesta tunnettujen henkilöiden motiiveja. He ovat varmasti tosissaan ja ilman muuta oikealla asialla, mutta he ovat jonkun kampanjan keulakuvana korkeintaan vuoden ja sitten...niin sitten ei mitään.
Koulukiusaaminen terminä on harhaanjohtava. Se pitäisi vaihtaa, ellei sitten tarkoiteta sellaista jokapäiväistä pientä nimittelyä, koskettelua tutustumismielessä tai epämääräisiä katseita. Nekin ovat tottakai väärin. Ellei toinen osapuoli sitä halua.
Koulukiusaamisella tarkoitetaan ihan jotain muuta. Se on syvälle sydämeen sattuvaa pahantekoa, fyysistä ja henkistä. Pitäisikin puhua kouluväkivallasta. Tätä termiä yritän lanseerata koulumaailmaan, mutta vaikeaa on. Tuntuu, että taistelen tuulimyllyjä vastaan.
Olen saanut omila keinoillani kouluväkivallan loppumaan useaan kertaan ja mulla on siihen metodit. Kuka ottaisin kopin, niin tulisin kertomaan miten kouluväkivalta saadaan vähenemään ja yhden yksilön kohdalta loppumaan.
Sanottakoon vielä, että toisen ihmisen koskemattomuus pitäisi olla absoluutio niin hyvässä kuin pahassa. Jokainen saa sanoa itse hal(u)aako häntä koskettavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti