tiistai 30. elokuuta 2016

Mulle kaikki heti nyt

Ko. versestä tulee mieleen monta eri asiaa. Veikkaan suurimman osan meistä ajatelleen ihan ekana itsekkäistä nuoria, jotka eivät osaa elää oikein ja niin kuin ennen. Joku voi muistaa sloganin rakastetun runoilijan, Tommy Tabermann, ainoaksi jääneestä musatuotoksesta, jonka hitiksi muodostui biisi 'Kiitti vitusti'.
Ahneus on yksi vanhoista kuolemansynneistä, jotka lienevät syntyneet jo 1000-luvulla. Muut ovat ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ylensyönti ja himo. Varsin jokapäiväisiä siis meille kaikille...hmm...sanotaan sitten lähes meille kaikille...tai ainakin joillekin.
Ahneus johtuu luonnollisesti itsekkyydestä ja motiivina useimmiten on raha. Ottamatta kantaa Suomen pakolaispolitiikkaan, on taustoja pöyhiessä tullut esille kummallisuuksia. On totta, että yhdellä jos toisella kansalaisella oma budjetti heittää, mutta silloin on kyse omista rahoista. Nyt on kyse ihan jostain muusta.
Kun koko pakolaisvyyhti räjähti Euroopassa käsiin pari vuotta sitten, oli jokaisen vastuuntuntoisen maan kannettava kortensa ketoon tämän ongelman poistamiseksi. Suomessakin alettiin toimenpiteisiin, jotka hyvin tiedämme ja joiden vaikutus jää vielä peittoon. Tänne perustettiin satoja vastaanottokeskuksia vastaanottamaan Euroopan ulkopuolelta tulevia pakolaisia. Suomi pystyi yllättävän hyvin reagoimaan housut kintuissakin.
Tätäkin tilannetta jotkut meistä päättivät käyttää hyväkseen. Ihmisten auttaminen ei ollut enää tärkeintä, vaan maksimaalinen tuotto - riihikuiva raha! Miten muuten on selitettävissä Maahanmuuttoviraston tekemän tutkimuksen mukaan budjetoidun 37€/pv/pakolainen lähes tuplaantuminen. Tutkimuksen mukaan pakolaisen hinta oli lähes 70€/pv, mikä ei liene sekään ihan koko totuus.
Suomeen tuli vuonna 2015 yhteensä 32 476 turvapaikanhakijaa. Yksinkertainen laskutoimitus kertoo heihin budjetoidun 1 201 612€/pv. Lasku vastaanottokeskuksilta on siis nyt 2 273 320€/pv, 68 199 600€/kk, 829 761 800€/v. Gäppi on siis 391 173 420€!  Nämä summat eivät ole pakolaisten vika. Kaikki maksaa, mutta joku suomalainen on vetänyt liiviin aikamoiset massit. Eiköhän tosta summasta ole jäänyt jokunen ropo taskuunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti