perjantai 19. elokuuta 2016

Sannin vahinko

Paljon on tullut juttuja joka mediasta koskien Sannin uutta videota kappaleesta 'Vahinko'. Kyselen kenen on vastuu, kun kohu jostakin asiasta nousee. Vastaan myös itse, että tekijöiden on kannettava se vastuu. Siihen riittäisi yksi sana - anteeksi!
Kyse on paljon laajemmasta asiasta kuin yksi video ja siinä lasten (sekä muiden siinä mukana olleiden) laulama teksti. Kyse on siitä, mitä me pidämme sopivana lapsillemme ja nuorillemme. Millaisen mielikuvan me tahdomme antaa ja jättää lapsillemme ja nuorillemme? Pitääkö meidän aikuisten kohauttaa olkaa sanoen "mitä välii"?
Näkisin mielelläni maailman, jossa koko kylä kasvattaa. Meidän aikuisten on noustava ja sanottava, ettei tämä käy, tämä on väärin. Nyt tuli se hetki ja kiitos Helsingin Sanomien toimittajan, joka nosti tämän asian esille: Sannin video on väärin.
Sanni itsessään on taitava sanoittaja, upeaääninen laulaja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että hän ja hänen taustatiiminsä ovat virheettömiä. Haluaisin nähdä tai kuulla edes yhden artistin/taiteilijan, joka uskaltaa sanoa, "nyt tuli tehtyä moka", ja sitten vaan eteenpäin. Levy-yhtiö tosin osoitti suoraselkäisyytensä vetämällä videon pois ja laatimalla tiedotteen.
Sanni ei ole moka. Teko oli. Niistä oppii, jos ja kun haluaa :)

2 kommenttia:

  1. http://yle.fi/uutiset/lastenpsykiatri_sinkkonen_sannin_musiikkivideosta_teinimeininki_8-vuotiaana_ihan_alytonta/9105723

    VastaaPoista