lauantai 8. lokakuuta 2016

Matkailu avartaa

Sanonta kuuluu "pitää mennä välillä kauas, että näkee lähelle". Tämä on varmasti surullisen totta. Monesti emme huomaa miten hyvin asiat todella ovat. Ei tietysti kaikilla, mutta suurimmalla osalla ihmisiä kuitenkin. Jos vertaa vaikka Syyrian tilanteeseen, niin eiköhän silloin kaikilla.
Jokainen, joka on vähänkin matkaillut Pohjoismaiden ulkopuolella, tietää miten moni asia on toisin kuin kotosuomessa. Siis moni ihan arkinen asia. Majoitustiloissa miettii tuleeko hanasta lämmintä vettä, onko huone puhdas, toimiiko televisio jne. Ulos astuttuaan ihmetystä aiheuttaa liikenne, ravintolan ruoka, muut ihmiset, ilmasto jne. Monella suomalaisella on ikävä saunaa, ruisleipää, grillimakkaraa jne.
Sanonta "oma koti kullan kallis" on todella hyvä. Oman kodin pitäis olla kaikille siellä asuville se paras, turvallisin ja rakkain paikka. Jos istumme omassa kotona alas ja avaamme silmämme, huomaamme varmasti ziljoona asiaa, jotka ovat hyvin. Nauttikaamme siis sitä mitä meillä on, eikä mietitä sitä mitä meillä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti