keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Winterdanger

Millaisia mielleyhtymiä tulee kun kuulee sanan 'molokinkita'? Kaikki eivät ehkä tunne tarinaa, jossa ihmisiä uhrattiin Molok-jumalalle paremman tulevaisuuden toivossa. No, entäpä onko 'Kankkulan kaivo' tuttu? Eiköhän tämä sanana tiedetä, mutta missä se sijaitsee?
Maailman historia tuntee monta hanketta, joissa rahaa on mennyt, mutta juuri mitään ei saatu aikaan. Alkuajan kehitysyhteistyö oli surullinen esimerkki tällaisesta. Hyöty jakakautui muutamille, jos heillekään. 
Suomen historiassa on monta tapausta missä rahaa on palanut enemmän kuin alkujaan piti. Useimmiten nämä ovat olleet rakennushankkeita, joissa budjetintekijät ovat lupailleet kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista. Viimeisin lienee länsimetro sekä parinkymmenen vuoden takaa tasavallan presidentin virka-asunto, Mäntyniemi.
Kun on kymmenen omenaa ja kymmenen lasta, niin jakamisen luulisi olevan helppoa. Ongelma nuodistuu sulloin, kun jakaja antaa jollekin lapselle useamman omenan kuin yhden. Joiltakin se on pois kun yhteistä pottia jaetaan epätasaisesti. Pahintahan se on silloin kun lapsi, joka saa useamman kuin yhden omenan ja heitää ne kaikki pois. Sijaitseekohan se Kankkulan kaivo Kainuussa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti