maanantai 19. syyskuuta 2016

A History Of Violence

Reilu kymmenen vuotta sitten tehtiin elokuva, jossa tavallinen perhe eli tavallista elämää kunnes kaikki muuttui. Perheen isällä oli taustalla rikollinen menneisyys, josta hän oli yrittänyt päästä irti. Vanhojen rikolliskavereiden ilmaannuttua paikalle alkoi kaikki mennä pieleen. Väkivaltainen historia nosti päätään ja veri virtasi. Elokuvassa lopulta kävi hyvin, vaikka porukkaa kaatui kuin heinää. Se oli elokuvaa.
Viime aikoina mediaa on puhuttanut Helsingin keskustassa tapahtunut väkivallanteko, joka lopulta johti yhden ihmisen kuolemaan. Tämä on siis totta. Sanotaan tähän heti, etten hyväksy väkivaltaa missään muussa tapauksessa kuin itsepuolustuksena. Ihmisen koskemattomuus on ehdoton. Eniten minua ihmetyttää median käsittely juuri tässä tapauksessa. 
Ensin annetaan ymmärtää, että kyseinen uhri oli täysin viaton ohikulkija. Sitten reagoivat poliitikot, jonka jälkeen kansa vaeltaa kynttilöiden kanssa paikalle, missä väkivallanteko tapahtui. Nyt medissa annetaan jo ymmärtää, että uhri teki jotain, mikä sai epäillyn toimimaan väkivaltaisesti. 
Kuten sanoin väkivaltaan ei ole mitään syytä kuin itsensä ja rakkaittensa puolustaminen. Tässä tapauksessa ei voi puhua siitä. Eniten mua ihmetyttää median toiminta ja poliitikkojen kujanjuoksu sen perässä. Mitä on seuraavaksi odotettavissa? Aletaanko kohta löytää tarpeeksi syitä, jotta väkivalta oli oikeutettua vai painammeko kaiken taas villaisella ja odotamme, että pöly laskeutuu.

3 kommenttia:

  1. Otamäen ryöstömurha painettiin jo villaisella... Eipä tullut samanlaisia kirkuvia otsikoita turvapaikanhakijoiden tekosista kuin helsingin tapauksesta... Vituttaa suomalaisen mesian kaksinaismoralismi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Miksi jitkut asiat nostetaa, toiset ei?

      Poista
    2. Koska Otamäen tapahtumien paheksuminen ei aja poliitikkojen agendaa "monikulttuurisesta" suomesta. Näiden laittomasti, vastoin Dublin-sopimusta suomessa oleskelevien "pakolaisten" palauttaminen niihin turvallisiin maihin, joiden kautta he ovat tänne tulleet, sotkisi rahakkaan vok-bisneksen johon aika moni poliitikko on sotkeutunut.

      Poista