sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Maassa rauha ja kaikki hyvin

En malta olla sörkkimättä viime viikkoista aihetta ainakin vielä kerran. Pitäisi olla itsestään selvää ihmisen koskemattomuus. Sitä ei tarvitsi toitottaa joka tuutista, kaite? On tietysti hyvä pitää esillä niitä asioita mitä ei saa tehdä, mutta toivoisi mediankin nostavan sellaisia mitä saa ja pitää tehdä.
Yksi tällainen oli tietysti useassa Suomen kaupungissa eilen järjestetty 'Peli poikki!'-mielenilmaus. En tiedä kuinka moni lopulta tiesi miksi ko. tapahtuma järjestettiin, mutta tahto oli olla hyvän asialla. Monesti sekin on hienoa.
Mitä tekivät poliitikot? He alkoivat nakkelemaan ja nokittelemaan toisiaan kuin pikku lapset hiekkalaatikolla. Tämä 'eipäs/juupas'-keskustelu nyt ei vaan johda mihinkään. Pääministerin suulla on nyt luvattu ehdottomasti, että lakia tullaan muuttamaan, mutta kuka kertoisi miten. Hallituksen sisällä valtiovarainministeri vei ulkoministerin lapion ja rikkoi vielä hiekkakakun kaiken päälle. Tähän ulkoministeri totesi, että menisi leikkimään toiselle hiekkalaatikolle. Voi Petteri ja Timo. Nyt pitää viheltää peli poikki ja aloitetaan kaikki alusta ja kiltisti.
Hyvän tekeminen on erityisen tärkeää tässä päivässä. Tuntuu siltä, että välittäminen toisesta ihmisestä, eläimistä, luonnosta on kadonnut tai ainakin häviämässä. Välinpitämättömyys rehottaa, oman itsensä nostaminen ja aggressiot ovat jokapäiväistä luettavaa. Missä ovat hyvät uutiset? Tavat voidaan saada muuttumaan, ainakin joksi aikaa, mutta miten saisi mielen muuttumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti